SER Podcast
Aquell 1934 va ser notícia que Mao Ze Dong va començar la Llarga Marxa, considerada l’inici del domini del Partit Comunista a la Xina. Mentrestant a Alemanya, Hitler, que ja era president del govern, assumia les funcions de cap d’estat i s’autoproclamava Führer. A Astúries, esclatava la Revolució encapçalada pels miners. I a Catalunya, el president Lluís Companys, proclamava l’Estat Català dins la República Federal Espanyola, però acabaria empresonat juntament amb la resta del govern de la Generalitat.
Aquell episodi, conegut com els Fets d’Octubre, va provocar la paralització del desplegament de l’autonomia de Catalunya, que des del 1931 s’havia començat a aplicar en molts àmbits. També en l’esport. El 1933 s’havia fundat la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i aquell 1934, abans dels Fets d’Octubre, va ser declarada corporació oficial de la Generalitat. El seu president era ni més ni menys que Pompeu Fabra, que a banda de ser un eminent filòleg, era aficionat a l’esport. Sobretot a l’excursionisme, al tenis i al futbol. En tant que president de l’UFEC, aquell 1934 va establir un acord de col·laboració amb Ràdio Barcelona. Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya
Hay algo mejor que proteger las "rondalles"
Los Mossos d’Esquadra investigan, a raíz del electricista de Barcelona que ofrecía en internet a una menor tutelada por la Generalitat para ser violada y grabar esos encuentros, una gran red de pederastia con sede en su piso donde acudían, al menos, otra treintena de personas para agredir a otras víctimas, por lo menos 25 menores de entre 12 y 17 años. Del exterior, Estados Unidos y China dan aliento a los mercados de todo el mundo con la tregua de 90 días en la guerra arancelaria que Trump declaró hace más de un mes. Y en Ucrania, Zelenski acelera su agenda diplomática cuando faltan dos días para que viaje a Turquía, donde ha citado a Putin en un encuentro cara a cara para negociar la paz.