100 anys amb la ràdio: 2000, Assasinat d'Ernest Lluch

SER Podcast

Aquell any 2000 va ser notícia l’accident d’un Concord a París, on van morir 113 persones. L’arribada a la presidència de Rússia de Vladimir Putin. La victòria per majoria absoluta del PP liderat per José María Aznar i l’assassinat a mans d’ETA de l’exministre socialista Ernest Lluch la nit del 21 de novembre. La noticia es va saber passada la mitja nit, quan a la cadena SER s’estava fent el Larguero. Ernest Lluch, que el 1982 havia ocupat la cartera de sanitat durant el primer govern de Felipe González, aleshores era catedràtic d’història econòmica de la Universitat de Barcelona i una persona molt coneguda per les seves col·laboracions als mitjans, sobretot a al Ventana, on tot just havia participat el dia anterior, conversant amb Santiago Carrillo de la commemoració del 25 aniversari de la mort de Franco.Aquell any 2000 va ser notícia l’accident d’un Concord a París, on van morir 113 persones. L’arribada a la presidència de Rússia de Vladimir Putin. La victòria per majoria absoluta del PP liderat per José María Aznar i l’assassinat a mans d’ETA de l’exministre socialista Ernest Lluch la nit del 21 de novembre. La noticia es va saber passada la mitja nit, quan a la cadena SER s’estava fent el Larguero.
Ernest Lluch, que el 1982 havia ocupat la cartera de sanitat durant el primer govern de Felipe González, aleshores era catedràtic d’història econòmica de la Universitat de Barcelona i una persona molt coneguda per les seves col·laboracions als mitjans, sobretot a al Ventana, on tot just havia participat el dia anterior, conversant amb Santiago Carrillo de la commemoració del 25 aniversari de la mort de Franco.

Más episodios

1952, Congrés Eucarístic de Barcelona

Aquell 1952 va ser noticia la coronació de la reina Isabel II d’Anglaterra, l’elecció d’Eisenhower com a president dels Estats Units i l’estrena de 'Cantant sota la pluja', protagonitzada per Stanley Donen i Gene Kelly. Mentrestant a Barcelona se celebrava el 35è Congrés Eucarístic.Els Congressos Eucarístics són trobades internacionals de les autoritats de l’església catòlica. Al de Barcelona hi van assistir representants de 80 països encapçalats per 49 cardenals, 225 arquebisbes, bisbes i abats, acompanyats per 200.000 sacerdots i seminaristes. En total es calcula que hi van assistir uns 300.000 congressistes.Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.

100 anys amb la ràdio: 1941, Muñeca Mariquita Pérez

Aquell any 1941 va estar marcat per la Segona Guerra Mundial: l’Alemanya nazi va començar la invasió de la Unió Soviètica i els japonesos van atacar Pearl Harbor, cosa que va provocar que els Estats Units se sumessin al bàndol dels Aliats. Mentrestant a Espanya, el règim franquista afusellava al rector de la universitat de València i polític republicà, Joan Peset. A la ràdio d’això no se’n parlava. En canvi va començar a sonar un anunci de nines.Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.

100 anys amb la ràdio: 1962, les inundacions del Vallès

Aquell 1962 va ser notícia la crisi dels míssils de Cuba, l’inici del Concili Vaticà II convocat per Joan XXIII, la proclamació de la independència d’Algèria, que fins aleshores havia estat colònia francesa i la riuada del Vallès.Digitalització de les cintes magnètiques originals: Biblioteca de Catalunya.