SER Podcast
Amb seu a Alfafar, 'Heura' ha aprofitat la seua experiència a Espanya per a, adaptant-se a la realitat portuguesa, impulsar eixe sistema que tan bons resultats està donant a Espanya. L'objectiu, explica en La Llavor José Guaita, que és el president d'Heura, és ben senzill: arreplegar els plàstics que s'usen en l'agricultura i reciclar-los per a donar-los una segona, una tercera, una quarta vida... ja que el plàstic pot reciclar-se infinites vegades. Es tracta de reutilitzar-lo sistemàticament.
Perquè Guaita explica que el plàstic és un producte injustament condemnat i criminalitzat. És molt barat de produir i quasi no té competència. Això provoca que n'hi haja molt, massa. Però les seues bondats en són moltes. El problema no és el plàstic, el problema és què es fa amb el plàstic.
Actualment, segons Guaita, Espanya és una referència en la matèria a Europa. I dins d'Espanya l'epicentre d'aquestes empreses està en el Mediterrani. Ací està molt estés el que fa Heura: arreplegar els envasos i convertir-los en uns altres que puguen usar-se en el camp o en altres sectors.
I no acaben ací, també es treballa en paral·lel amb altres materials sense rebutjar-ne cap. Guaita explica que cada material té unes aplicacions i és millor per a determinats usos.
Tecnoloxía, con Marcus Fernández, no A Vivir las Rías. Presenta Mayte González. Hoxe falamos de África.
La cínica de la radio, con Paula Alonso, en A Vivir las Rías. Presenta Mayte González. Hoy hablamos de África.
Libros, con Javier Pintor, en A Vivir las Rías. Presenta Mayte González. Hoy hablamos de África.